PRAJITURA BOUNTY BEARS
Ingrediente:
Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema:
- 300 ml lapte
- 3 linguri pline cu gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
Pentru insiropat:
- lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt
Mod de preparare:
Freci untul cu zaharul cat sa rezulte o compozitia spumoasa. Adaogi ouale, unul cate unul, si mixezi bine dupa fiecare ,apoi adaogi laptele. Faina o amesteci in prealabil cu cacaua si praful de copt, si apoi se incorporeaza in crema de unt.
Compozitia o pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se coace in cuptorul incalzit dinainte aproximativ 20 minute. Se lasa cca.. Se lasa apoi blatul la racit.
Blaqtul se insiropeaza cu un lapte caramel pe care il prepare prin caramelizarea catorva linguri de zahar , si secret , nu il lasi foarte mult sa se caramelizeze pentru ca apoi devine amar si apoi il stingi cu aproximativ 200 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul .
Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Adaugi nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine , apoi mai tii cateva minute pe foc.iei de pe foc si rastorni asa fierbinte peste blatul racit dinainte.
Glazura
Se rupe in bucati ciocolata si se topeste la bain-marie , se adauga untul si se amesteca bine.aceasta glazura o torni deasupra cremei de cocos
Prajitura se va lasa cel putin o ora la rece inainte de a se taia si este foarte important ca atunci cand portionezi prajitura sa folosesti un cutin incalzit ca sa nu crape glazura de ciocolata sis a aiba un aspect placut .
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu